Utilizarea agentului termic din cogenerare

 

 

 

 

 

 
O combinatie mult dicutata si apreciata ca fiind foarte benefica pentru societatiile care dispun atât de terenuri agricole cât si de crescatorii de animale, este urmatoarea:

Sera


 • pe timp de iarna legumele si florile aduc un venit considerabil. În aceasta constelatie agentul termic din cogenerare acopera necesarul de baza a serei, în functie de temperatura mediului, acesta este suplimentat cu o centrala termica. O sera consuma 4.300 ore pe an la legume, respectiv 5.600 ore pe an la flori, agentul termic din statia de biogaz.
 • Nota: un partener din grupul nostru poate furniza materialele necesare pentru ca beneficiarii sa construiasca serele în regie proprie.

 • Depozit frigorific de legume-fructe

  prin adaugarea unui modul de convertire a energiei termice se pot obtine temperaturi de ca.8/4°C. Dat fiind ca necesarul de energie termica pentru convertire a depozitului creste în timp ce necesarul din sera scade, aceasta combinatie este foarte eficienta.

  Uscator de cereale

  ar fi o competare a utilizarii energiei termice în timpul toamnei.
  Ca si la sera, statia de biogaz ar furniza doar acoperirea necesarului de energie de baza, suplimentarea facându-se cu metodele clasice.  Înapoi la pagina noutati

  SC EcoApaSol SRL
  550317 Sibiu
  România
  0788 181997